Ceva dulce

Cunoasteti vestitele foi Lica de napolitana cu traditionala umplutura cu nuca si zahar ars?
Azi va propun altceva: foi Lica umplute cu „ciocolata” alba si neagra.
Pentru crema neagra aveti nevoie de:
* o cana de zahar
*1/2 cana de apa
*450 g biscuiti cu cacao si crema de ciocolata
Zaharul se caramelizeaza, apoi se adauga apa si se lasa la fiert pana se topeste caramelul. Se adauga biscuitii macinati (prin masina de nuca sau in robotul de bucatarie). In cazul in care crema este prea tare se mai poate adauga apa.Aceasta crema se aseaza pe 2 foi Lica si se acopera cu alte doua foi.

Pentru crema alba aveti nevoie de:
*1 cana zahar
*1/2 cana de apa
* 1 pachet de margarina Rama
*300 g lapte praf
*100 g nuca de cocos
Zaharul si apa se pun la fiert si se face un sirop in care se adauga margarina. Dupa ce aceasta din urma s-a topit, adaugati laptele praf si nuca de cocos, amestecand bine pentru a nu se face cocoloase. Se aseaza apoi peste foile Lica.

Pofta buna!

Praji cu foi Lica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s