„Croissant” in doua culori cu ciocolata – update

Ingrediente pentru coca:
1 kg de faina
500 ml lapte
2 cuburi de drojdie
2 linguri de cacao
2 oua
2 lingurite de sare
6 linguri de zahar

Cum se prepara:

Coca alba
500 g de faina se omogenizeaza cu 250 ml lapte caldut, 1 ou, 1 cub de drojdie, 1 lingurita de sare, 3 linguri de zahar (1 lingura in amestecul de drojdie cu lapte si 2 lingur in faina). Se lasa la crescut aproximativ jumatate de ora.

Coca neagra
500 g de faina se omogenizeaza cu 250 ml lapte caldut, 1 ou 1 cub de drojdie, 1 lingurita de sare, 2 linguri de cacao, 3 linguri de zahar (1 lingura in amestecul de drojdie cu lapte si 2 lingur in faina). Se lasa la crescut aproximativ jumatate de ora.

Dupa ce aluatul a dospit se aseaza pe masa coca neagra peste care se pune coca alba si se intinde cu facaletul in forma de cerc. Se taie ca o pizza. Pe fiecare „felie” de aseaza ciocolata si se ruleaza.

Cornuletele se aseaza in tava putin distantate pentru ca ele vor mai creste si pentru a nu se lipi.

Se dau la copt pentru aproximativ 40 de minute.

Cand se scot de la cuptor, cat inca sunt calde, se dau printr-un sirop din 250 g zahar, o cana cu apa si esenta (vanilie sau rom), apoi se tapiteaza cu nuca.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s