Paine cu malai

Mi-am adus azi aminte de „malaiul” facut de bunica atunci cand eram mica. M-am hotarat sa incerc sa il fac si eu.

Ingrediente:
1 si 1/2 cani faina de grau
3 cani faina de porumb
1 cub de drojdie
10 linguri de zahar (aproximativ
2 cani de apa calduta
sare
ulei (pentru uns tava, dar dupa experienta de azi as recomanda renuntarea la ulei si asezarea hartiei pentru copt in tava).

Se prepara foarte simplu:

Se pune drojdia la „crescut” cu 2 linguri de zahar si jumatate de cana de apa.

Intr-un vas se amesteca 1 cana de faina de grau si cele 3 cani faina de porumb, sarea, drojdia (crescuta) si restul de apa. Ar trebui sa iasa un aluat de consistenta celui de clatite.

In tava se aseza uleiul (sau hartia de copt) peste care se toarna aluatul. O jumatate de cana de faina de grau se amesteca cu apa si se toarna peste aluat. Peste aceasta se presara restul de zahar.
Aluatul se da la cuptor la foc potrivit.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s