Cartofi umpluti

Vreau sa ma laud cu noua mea achizitie: vasul roman. Pentru a-l inaugura am incercat o reteta de cartofi umpluti.
Pentru aceasta aveti nevoie de:

– 9 – 10 cartofi potriviti
– 1 ceapa mare
– 200 g carne tocata
– 100 ml suc de rosii
– 1 ou
– ulei / unt
– sare
– piper
– ierburi aromate (dupa gust)

Cum se prepara? Foarte simplu.
In primul rand vasul roman se umple cu apa si se lasa la inmuiat pentru aproximativ 20 – 30 minute.
Se curata cartofii, se taie un „capac”, apoi se scobesc in mijloc.
In tot acest timp intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, carnea tocata, mijlocul cartofului. Cand sunt aproape gata de adauga sarea, piperul, ierburile aromate, sucul de rosii si abia la final oul (pentru a lega compozitia).
Umpleti apoi cartofii cu compozitia rezultata si asezati-i in vasul roman (uns cu putin ulei/unt) si ii dati la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 1 ora/ 1 ora si jumatate (in functie de cuptor).

Se servesc calzi alaturi de salata sau muraturi.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s